Výstava fotografií z návštevy pápeža Františka na Slovensku

Nedeľa 10.00 hod.
Miesto konania: Ľutina,
Od: 14. 04. 2024, 10.00 hod. do: 25. 05. 2024, 12.00 hod.

Miesto konania: Galéria Mikuláša Klimčáka, Ľutina, Galéria Mikuláša Klimčáka

Farnosť Ľutina a spoločenstvo kresťanských fotografov Človek a Viera pozývajú na výstavu fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku.

Výstava sa koná od 14. apríla do 25. mája 2024 v priestoroch Galérie Mikuláša Klimčáka v Ľutine.

V nedeľu 14. apríla vás pozývame na jej slávnostné otvorenie v prítomnosti vladyku Jonáša Maxima, prešovského arcibiskupa metropolitu. Vladyka bude predsedať slávnostnej liturgii o 10.00 v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky a po jej skončení sa zúčastní aj vernisáže, kde výstavu bližšie predstavíme.

Výstavu tvorí 66 veľkoformátových fotografií, ktoré dokumentujú najdôležitejšie momenty z návštevy Sv. Otca Františka na Slovensku v roku 2021. O jej vytvorenie sa zaslúžilo trinásť členov spoločenstva fotografov, ktorí dokumentovali nielen priebeh návštevy, ale aj sprievodný program, prípravy a prácu dobrovoľníkov, ako aj ďakovnú púť Slovákov vo Vatikáne. 

Prvoradým cieľom spoločenstva je evanjelizácia obrazom a sprostredkovanie neopakovateľných momentov viery a vzťahu človeka k Bohu. Kresťanskí fotografi spoločenstva vytvárajú kvalitné fotografie z udalostí v cirkevnom prostredí a prevádzkuje najrozsiahlejšiu databázu fotografií z cirkevného prostredia v rámci Českej a Slovenskej republiky na webovej stránke www.clovekaviera.sk. 

Záštitu nad výstavou prevzal košický arcibiskup metropoilta Mons. Bernard Bober, predseda Konferencie biskupov Slovenska. 

Príloha: vystava-fotografii-z-navstevy-papeza-frantiska-na-slovensku.pdf (1,47 MB)

Akciu pridal/a: Zuzana Kostková, 7.4.2024 11:40

Pracujem ...

Akciu zverejnil: Výveska

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu