Vatikánske múzeá ponúkajú prechádzku v záhradách s modlitbou za mier

Piatok 00.00 hod.
Miesto konania: Kráľ,
Dňa: 10. 05. 2024, o 00.00 - 02.00 hod.

Vatikánske múzeá ponúkajú pútnikom počas celého mája mariánsku prechádzku vo Vatikánskych záhradách spojenú s modlitbou za mier. Je možné ju absolvovať dvakrát do týždňa: v sobotu ráno a v stredu po generálnej audiencii, po predchádzajúcej rezervácii, hovorí s. Emanuela Edwardsová, vedúca Kancelárie vzdelávacích aktivít Vatikánskych múzeí.

„Máj s Máriou je špeciálna návšteva vatikánskych záhrad.

Trasa zahŕňa 10 najvýznamnejších mariánskych obrazov. V tomto čase, keď je vo svete toľko napätia a konfliktov, sa budeme pred obrazmi Panny Márie modliť za mier. Vo Vatikánskych záhradách sa nachádza celkovo 27 mariánskych obrazov. Máme teda právo tvrdiť, že sú to mariánske záhrady. (...) Mnohí pápeži uznali tento duchovný rozmer záhrad.

Spája sa v nich krása prírody, fontány, starobylé pamiatky, obrazy Panny Márie a svätých a vytvárajú harmonickú oázu pokoja, v ktorej pápeži mohli nájsť priestor na modlitbu a rozjímanie. A skutočne, niektorí pápeži, ako napríklad Ján Pavol II. a Benedikt XVI. sem prichádzali každý deň na prechádzku, aby sa modlili a odpočívali,“ hovorí sr.

Emanuela. 

Obrazy Panny Márie, ktoré sa nachádzajú vo Vatikánskych záhradách, sú svedectvom mariánskej úcty rôznych národov. Pri plánovaní trasy májovej prechádzky sa brali do úvahy tie miesta, ktoré pripomínajú posolstvo pokoja.

„V tomto ohľade,“ hovorí sr. Emanuela, „je asi najdôležitejšia Panna Mária Fatimská.

Je dôležité si uvedomiť, že Panna Mária sa vo Fatime zjavila s akýmsi plánom pre mier. Vyzvala ľudí, aby sa modlili, vrátili sa k evanjeliu a zasvätili sa jej Nepoškvrnenému Srdcu. A práve preto počas pretrvávajúceho konfliktu na Ukrajine pápež František vypočul túto výzvu z Fatimy a zveril mier Kráľovnej pokoja. Aj my sa počas našej návštevy vo Vatikánskych záhradách budeme pred sochou Fatimskej Panny Márie modliť práve túto modlitbu.“

Návštevu Vatikánskych záhrad je potrebné si rezervovať na webovej stránke Vatikánskych múzeí.

Sú otvorené pre všetkých, vrátane rodín s deťmi alebo ľudí so zmyslovým, pohybovým a mentálnym postihnutím, ktorí si môžu urobiť špeciálnu rezerváciu na adrese: education.musei@scv.va.

Krzysztof Bronk a Paolo Ondarza – Vatikán

Vatikán 3. mája (VaticanNews)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu